Charles Villiers Stanford

Infotaula de personaSir Modifica el valor a Wikidata
Charles Villiers Stanford

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement30 setembre 1852 Modifica el valor a Wikidata
Dublín (Regne Unit de la Gran Bretanya i Irlanda) Modifica el valor a Wikidata
Mort29 març 1924 Modifica el valor a Wikidata (71 anys)
Londres Modifica el valor a Wikidata
Sepulturaabadia de Westminster Modifica el valor a Wikidata
Director d'orquestra Leeds Festival (en) Tradueix
1901 – 1910
Compositor
Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
Altres nomsKarel Drofnatski Modifica el valor a Wikidata
FormacióTrinity College
Queens' College Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciócompositor clàssic, professor d'universitat, pedagog musical, compositor Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de Cambridge
Royal College of Music Modifica el valor a Wikidata
GènereÒpera i simfonia Modifica el valor a Wikidata
ProfessorsArthur O'Leary, Ernest Pauer i Robert Prescott Stewart Modifica el valor a Wikidata
AlumnesCharles Wood, Gustav Holst, Ernest John Moeran i John Ireland Modifica el valor a Wikidata
InstrumentOrgue Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolKnight Bachelor Modifica el valor a Wikidata
ParesJohn James Stanford (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata  i Mary Henn (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Premis

IMDB: nm1994755 Spotify: 1g5nZfwrmjGs2wLKi3XHk2 Musicbrainz: ce0b4047-834e-4554-9bb6-e334f26fb30c Lieder.net: 5824 Discogs: 877515 IMSLP: Category:Stanford,_Charles_Villiers Find a Grave: 20926 Modifica el valor a Wikidata

Charles Villiers Stanford (Dublín, 30 de setembre de 1852 – Londres, 29 de març de 1924) va ser un compositor, professor de música i director d'orquestra irlandès que va viure la major part de la seva vida a Anglaterra. Nascut a Dublin, va ser educat a la Universitat de Cambridge abans de continuar els estudis a Leipzig, amb el mestre Reinecke, i a Berlín amb Kiel.

Va ser nomenat organista del Trinity College de la Universitat de Cambridge mentre encara era un estudiant i, amb només 29 anys, va ser un dels professors fundadors del Royal College of Music, on va ensenyar composició durant la resta de la seva vida. Des de 1887 va ser també professor de música a Cambridge, com a successor de Mac-Farren i on tingué com a organista auxiliar a T. Tertius Noble.

Com a professor, va destacar especialment pel seu escepticisme sobre els conceptes modernistes i va centrar la seva visió en els principis clàssics mentre que, com a director d'orquestra, destaquen els seus treballs amb la Coral Bach de Londres, de la qual va ser director des de l'any 1885, i amb el Festival de Música triennal i la Societat Filharmònica de Leeds, però és sobretot a la seva faceta de compositor on podríem dir que va destacar més, tant per la quantitat com per la qualitat de les seves obres.

Stanford va compondre una gran quantitat d'obres, incloent set simfonies, nou òperes i alguns concerts, però les seves peces més celebrades són les obres corals d'església, principalment compostes en la tradició anglicana. De fet, Stanford es considera, juntament amb Hubert Parry i Alexander Mackenzie, un dels principals responsables del renaixement de la música a les Illes Britàniques encara que, tot i el seu èxit notable com a compositor, la seva popularitat va ser eclipsada per la d'Edward Elgar i, també, per altres compositors que havien estat alumnes seus, com ara Gustav Holst o Vaugham Williams.


From Wikipedia, the free encyclopedia · View on Wikipedia

Developed by Tubidy